torsdag 25 november 2010

Shrek

Jag brukar lyssna på morgonprogrammen på radion och det är ganska intressant, det finns nämligen två teman som återkommer.

1) Irlands ekonomi. Inte särskilt förvånade och särskilt inte efter gårdagen när regeringen lade fram planen för hur man ska försöka komma på fötter igen. Ökad skatt och indrag på ett redan begränsat socialt skyddsnät är något som skapar många diskussioner.

2) Gliringar, negativa kommentarer och skämt om Storbritannien och britter. Ungefär som vi gör med norrmän... Det är väl inte heller så konstigt med tanke på irländarnas och britternas historia. Men det är väldigt underhållande för de älskar när någon britt har klantat sig och just nu är det fotbollsspelaren Wayne Rooney som är populärast att prata om. Imorse var det en kaxig och väldigt rolig elvaåring som de intervjuade i ett av radioprogrammen. Diskussionen gick ungefär så här:
Radiopratarna: Så, varför gillar du inte Rooney?
Elvaåringen: Det finns tre anledningar.
R: Okej, vilka är de då?
E: Ett, "he plays rubbish now" (finns ju ingen bra översättning). Två, han var otrogen mot sin fru. Tre, han blir aldrig bra i mina teckningar. 
R: Blir han inte bra när du ritar av honom?
E: Nej. 
R: Försök rita av Shrek så lyckas du nog pricka in hur Rooney ser ut.

Jag älskar irländarnas humor!

Shrek i mitten

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha, den var bra /K

Elisabeth sa...

Det tyckte jag med ;-)