torsdag 21 april 2011

Terminens sista dag!

Har lämnat in uppsatserna idag. Tjugofyra (24!) A4 sidor med text blev det sammanlagt. Men det är det värt eftersom jag inte behöver skriva tentor i de två kurserna nu. Det är himla bra att de är bussiga nog att låta oss Erasmus-studenter byta ut två tentor mot uppsatser. Man väljer ju såklart strategiskt. Det här var de kurserna jag kände skulle bli jobbigast att tenta och nu hoppas jag bara att det var rätt tänkt.

Idag är officiellt terminens sista dag. Det känns lite annorlunda mot hemma, man säger ju inte att man är klar med terminen innan man skrivit sista tentan... Men här är det skolavslutningskänsla. Sommarväder, klänningar, blomdoft och folk som är utspridda på alla gräsplättar som finns på campus.


Eftersom det tydligen alltid blir stökigt på campus runt den här helgen så är det tillfälliga regler som gäller nu ett par dagar. Campus har förvandlats till ett festivalområde. Det är grindar och stängsel uppsatts (mer än de som normalt finns runt alla husområden), extremt mycket vakter som patrullerar området och man får bara komma in på sitt eget husområde. För att underlätta det så har det fixats armband i stil med såna man har på Gröna lund eller på festivaler. Fast de skickade för få hit till Roebuck så än så länge har vi sluppit dem.

Men det mest irriterande är att mataffären ligger innanför stängslet vid ett av de andra husområdena. Vanligtvis är det ingen fara eftersom affären stänger samtidigt som grindarna blir låsta och bara boende kan komma in.  Men inte nu när varje husområde isolerats för sig och bara de som bor i just det området kommer in och får utnyttja affären. Vi andra får handla utanför campus och efter ett par dagar med uppsatsskrivande och få sovtimmar har jag inte hunnit/orkat storhandla så jag behövde verkligen handla idag. Orkade inte sitta på ett buss in till stan så tog en promenad och handlade det nödvändigaste men fårta en storhandling i helgen, måste bara kolla öppettider nu under påsken.

Inga kommentarer: