tisdag 22 februari 2011

Dagens höjdpunkter kan vara väldigt olika

Ja det finns många olika sorters höjdpunkter på dagen.
Det finns dem som gör en fånigt nöjd och glad trots att det bara är småsaker. Som att ha sällskap när det ska handlas mat. Som att upptäcka att affären fått in nya sorters yoggi vilket man uppskattar om man inte känner för att laga något. Och att upptäcka att bananerna man köpt hade precis rätt konsistens, inte för omogna och inte för mosiga. Eller att ha sällskap medan man pluggar så att man inte behöver känna sig helt osocial. Såna saker är bra höjdpunkter!

Sen finns det de som är lite mer tveksamma, Som att spilla ut apelsinjuice och inse att heltäckningsmattan effektivt suger upp det som en svamp innan man hinner torka upp något. Sen är det inte lika roligt när man inser att dels är det inte så fräscht att spara apelsinjuice på det sättet och dels har heltäckningsmattan säkert dragit åt sig en massa annat också.

Sen finns det höjdpunkter som kan återanvändas eftersom man kan påminna varandra om de ett bra tag framöver. Ett exempel är när brandlarmet bröt ut igen (eller ja, första gången den här terminen) imorse och eftersom de hotat med att man kan få böter om man stannar kvar så samlas det rätt många utanför entrén. Eftersom det är hyfsat tidigt och kyligt så står folk mest tysta och muttrar för sig själva. Plötsligt hörs en röst som högt och tydligt börjar slänga ur sig negativa kommentarer om irländare. Om blickar kunde döda... Givetvis var det en av våra amerikanare. Han är inte den skarpaste kniven i lådan direkt.

En sån dag! :-)

1 kommentar:

mamma sa...

Hej
Jag hör att dagen har börjat bra, men de är ju skönt att G och F är tillbaka, nu får ni ge er på foket från det stora stora landet, du har väl hört talas om myran Emil som ger sig på elefanten.
10 dagar kvar.