måndag 28 februari 2011

That's how the world works and it's a wonderful world

Sitter i köket med irländskorna och nu hörde vi just en av amerikanskorna skrika ifrån sitt rum, hon undrade vad den andra har på sig (de ska väl ut antagligen). F var snabb och sa att "ja snälla, berätta för oss" så nu kunde vi inte hålla oss för skratt i köket. Vi har kommit fram till att vi inte behöver en tv när vi har våra house mates. De är all underhållning vi behöver. Men ingen av oss vill gå så långt som att säga att vi kommer sakna den underhållningen under lovet ;-)

Idag hade jag min processrättskurs och vi pratar fortfarande om klientförtroende och tystnadsplikt. Vi pratade om vad som skulle hända om en advokat glömmer sina anteckningar i rättssalen och den andra parten hittar dem. Paul sa att det nog inte skulle bli något större problem för att advokater aldrig skulle utnyttja det. Man kör på fairplay och att det finns en heder inom juridik. Det kan stämma här där man fortfarande måste närvara vid tio officiella middagar för att blir invald i advokatsamfundet och alla fortfarande bär traditionsenliga rockar och peruker. Men då undrar jag lite om det skulle finnas den hedern hemma. Jag undrar om Paul skulle säga samma sak om han försökt skriva ett PM för att upptäcka att boken han behövde är borta. Eller just de sidorna han skulle använda är urrivna.

Sen avslutade vi lektionen med lite peppande meningar om hur bra vi jurister är. Tydligen har det nyligen kommit upp ett rättsfall där revisorer också ville ha samma slags klientförtroende och tystnadsplikt som advokater. Over my dead body säger Paul och fortsätter med att vi jurister är speciella. Och så avslutade han med att det är domare som bestämmer om revisorerna ska få den typen av förtroende och eftersom de är jurister själva så kommer inte det hända. That's how the world works and it's a wonderful world enligt Paul. Det kändes lite som introduktionsföreläsningen med Höök och det var ju ett antal år sedan så det var väl dags att få höra sånt igen nu ;-) Som tur är så säger han allt med glimten i ögat så det är förhoppningsvis ingen som blir för uppblåst av allt det här.

Inga kommentarer: